Cum funcționează leagănul Beto?
top of page
Caută

Cum funcționează leagănul Beto?

Actualizată în: 7 feb.


Leagănul și legănatul copiilor au fost cunoscute și utilizate din cele mai vechi timpuri. Leagănul nu este o invenție nouă, a fost inventat de foarte mult timp. O variantă a acestui echipament a fost deja oferită bunicilor noastre în dar de către străbunici.


Ei știau că legănarea bebelușului este cea mai eficientă metodă împotriva plânsului chiar dacă bebelușului durea burtica sau dacă era greu de adormit.


În Brazilia, personalul de la Spitalul Marilia a găsit o soluție inovatoare de somn pentru nou-născuți. În loc să fie puse în pătuțuri tradiționale, nou-născuții de la Spitalul Universitar Marilia se pot odihni confortabil în hamacuri mici.



Asistentele medicale cred că hamacurile sunt ideale pentru copiii prematuri datorită naturii lor asemănătoare cu uterul. La sugarii prematuri, se spune că „incubatoarele cu hamac” ajută la creșterea în greutate, la dezvoltarea generală și la funcțiile auditive și vizuale, scrie o știre în dailymail.


Leagănul Beto funcționează pe același principiu ca și hamacele, păstrându-și caracterul de uter. Datorită îmbunătățirilor, forma de pană și cele două laturi superioare îl fac mult mai sigur decât hamacurile tradiționale.


Susppendat într-un singur punct

Leagănul Beto este suspendat la un singur punct, asigurând astfel mișcarea liberă în toate direcțiile. Direcția mișcării sale nu este restricționată de cablurile de fixare. Poate fi mișcat înainte, înapoi, la dreapta, la stânga, în diagonală sau chiar circular. Leagănul Beto poate fi, de asemenea, echipat cu un arc special care dă o mișcare alternativă sus-jos, ca leagănul să aibă o mișcare și de-a lungul axei verticale. Acest lucru face ca leagănul să fie un instrument care poate să se balanseze într-adevăr în toate direcțiile, ceea ce este și mai asemănător cu mișcările „de imponderabilitate” experimentate în uter.


Numai o mamă sau un tată, eventual bunic este necesar pentru lansarea leagănul Beto. Bateria nu se epuizează niciodată, poate fi folosită în timpul zilei dar și seara.


Fiecare copil are propriul ritm, sunt cei care solicită mișcări mai intense, sunt cei care preferă impulsuri mai mari, dar mai lente, iar alții sunt mulțumiți de efectul deplasărilor subtile, abia perceptibile. Acest lucru poate fi setat perfect cu leagănul Beto, chiar dacă câteodată micuțul are nevoie de un alt tip de mișcare din cauza unui factor extern. Tot ce trebuie să faceți este să acordați atenție copilului și să-l legănați, să-l mișcați în funcție de nevoile lui.








 



Legănare plăcută





67 afișări0 comentarii

Produse conexe

bottom of page